Podpořte film 8 hlav šílenství s Anetou Langerovou v hlavní roli





8 hlav šílenství je nový film režisérky Marty Novákové, který zkouší štěstí na crownfundingovém portálu www.hithit.com

Pokud chcete film jakkoliv podpořit, můžete tak učinit zde https://www.hithit.com/cs/project/1055/8-hlav-silenstvi

8 hlav šílenství je film inspirovaný neuvěřitelným osudem ruské básnířky Anny Alexandrovny Barkovové (Aneta Langerová). Sovětské Rusko, rok 1921, mladičká Anna Barkovová má před sebou hvězdnou kariéru, právě jí vychází první sbírka, prý bude největší ruskou básnířkou, která zastíní samotného Puškina. O pár let později už se ale Anna tísní v nákladním vagónu, který směřuje do neobydlených stepí Kazachstánu. Nebude to její jediná cesta ani její jediný lágr. Básnířka Anna Alexandrovna Barkovová strávila v lágrech sovětského Gulagu 22 let svého života.

Snímek se natáčel v několika filmovacích blocích od února 2013 do ledna 2015. Nedostatek financí vystavil stopku dalšímu natáčení (zbývá ještě 15 filmovacích dní) a tvůrci se odebrali do střižny zkoušet nemožné - sestříhat z natočeného materiálu „cosi“, co by se mohlo vydávat za smysluplný film.         

Bohužel (nebo naštěstí) je 8 hlav šílenství velmi složitě strukturovaný projekt natáčený nejrůznějšími kinematografickými postupy, takže z něj „cosi“ jen tak vyrobit nelze. Proto si tvůrci dál trvají na původní koncepci filmu a za pomoci vlastních finančních prostředků pracují na původním projektu i nadále. Jak říká režisérka filmu Marta Nováková, 380 000 Kč, které chtějí vybrat na HitHit, pomůže soustředěné a intenzivní práci na vizuální podobě všech 8 hlav (kapitol) filmu, takže konečně vynikne zamýšlený koncept a režijní záměr.

          

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

STRANA "22"

"Milionové chvilky" Andreje Babiše

DANIEL SZABÓ / Politická moc bezmocných ve filmech Papírový voják a Taxi, Teherán… aneb hra o lidskou identitu