Časopis Cinepur slaví 20. výročí


Filmový časopis Cinepur slaví své 20. narozeniny ve velkém stylu na Letní filmové škole.


Srdečně Vás zveme na narozeninovou oslavu, která se bude konat ve středu 27. července 2011 ve 21 hod. v šapitó stanu Cinepur v Letní poloze.

Na programu bilanční párty za účasti bývalých i současných členů redakce je porcování dortu, tombola, taneční set Ivy 8bittové a DJ Menšíka i série filmových překvapení. Vstup volný a vítaný. Více informací k programu stanu je k dispozici na stránkách LFŠ.


V Uherském Hradišti proběhnou hned dvě oslavy. Oslava pokračuje prohlídkou Cinepur Choice, která se letos znovu prezentuje jako samostatná sekce.

Po krátké pauze obnovil letos Cinepur pod hlavičkou Cinepur Choice tradici výběru výrazných filmů z uplynulých let, které se nedostaly do české distribuce, ale které by podle redakce neměly ujít Vaší pozornosti. Mezi osmičku snímků se letos dostaly francouzské drama Amer (Hélene Cattet-Bruno Forzani), existenciální thriller polského režiséra Jerzy Skolimowskiho Essential Killing, Soderberghova Dívka na přáníLůno maďarského tvůrce Benedeka Flieghaufa, Šírin iránského režiséra Abbase Kiarostamiho, argentinská Žena bez hlavy a dva rumunské filmy - Policejní, adjektivum a Vlastní životopis Nicolae Ceausesca.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10318911545-kultura-s-dvojkou/211542156000128-kultura-s-dvojkou/obsah/162833-20-let-casopisu-cinepur/

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

STRANA "22"

"Milionové chvilky" Andreje Babiše

DANIEL SZABÓ / Politická moc bezmocných ve filmech Papírový voják a Taxi, Teherán… aneb hra o lidskou identitu